Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Zpravodajství Českého rozhlasu povede Obzinová. Od zaměstnanců zaznívají obavy ze ztráty nezávislosti

Jitka Obzinová stála v čele zpravodajství TV Prima od srpna 2009, skončila v květnu 2019. Archivní foto: ČTK
Jitka Obzinová stála v čele zpravodajství TV Prima od srpna 2009, skončila v květnu 2019. Archivní foto: ČTK

Zpravodajství Českého rozhlasu (ČRo) povede od počátku příštího roku Jitka Obzinová. Na jednání Rady ČRo to oznámil generální ředitel média veřejné služby René Zavoral. Důvodem angažování Obzinové je podle něj mimo jiné nutnost dělat škrty, které se nemají projevit na provozu zpravodajství. Od některých pracovníků rozhlasu zaznívají v souvislosti s tímto krokem obavy, strach prý mají především ze ztráty nezávislosti. Dosavadním ředitelem je Jan Pokorný, který má v ČRo zůstat.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Zavoral o personálních změnách ve vedení jednotlivých stanic informoval radní v úterý. Výměnu v čele zpravodajství vysvětlil tím, že Obzinová má řadu zkušeností z médií, s rozhlasem v minulosti spolupracovala a především je podle něj zkušená krizová manažerka.

Dosavadní ředitel zpravodajství Pokorný měl na starosti zprávy na Radiožurnálu nebo stanici Český rozhlas Plus. Pod Pokorného spadal také například zpravodajský portál iRozhlas, který vede Radek Kedroň.

S Pokorným chce Zavoral spolupracovat i nadále. Nicméně na podobě se prý ještě musejí domluvit. Pokorný se o konci ve funkci podle informací Deníku N dozvěděl

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Veřejnoprávní média

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější