Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Děti od pěti do jedenácti let je zatím možné registrovat jen na některých očkovacích místech

Většina očkovacích míst čeká s otevřením registrací na příjezd vakcín do ČR. Ilustrační foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Většina očkovacích míst čeká s otevřením registrací na příjezd vakcín do ČR. Ilustrační foto: Gabriel Kuchta, Deník N

V Česku se včera večer otevřela registrace k očkování proti covidu-19 pro děti od pěti do jedenácti let, má to ale háček. Zatím totiž registrační systém nabízí v celé republice pouze dvaadvacet míst, kde se děti mohou nechat očkovat. Zájemci se potýkali i s dalšími potížemi.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

V Česku mělo být podle původních plánů přes sto míst, kde se budou očkovat děti od pěti let. Stejně jako u věkové skupiny 12 až 15 let tam totiž musí být přítomen pediatr. Registrační systém ale zatím nabízí na výběr jen z dvaadvaceti.

Například v Olomouckém nebo Středočeském kraji tam dosud není ani jedno místo, v Praze pouze Clinicum v Kongresovém centru, kde bylo dnes dopoledne zaregistrováno přes

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Covid-19

Očkování

Zdravotnictví

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější