Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

PolitikoN: Stařec a moře lidí čekajících na novou vládu. Poslední bitva Miloše Zemana

PolitikoN je pravidelný newsletter Deníku N, v němž političtí reportéři shrnují dění na domácí politické scéně. Grafika: Deník N
PolitikoN je pravidelný newsletter Deníku N, v němž političtí reportéři shrnují dění na domácí politické scéně. Grafika: Deník N

Problémy, které bychom potřebovali řešit, se jmenují: důchodová reforma, zadlužování, nevládnutí v době pandemie, varianta omikron, klima, energetika, migrace, ruské tanky na hranicích Ukrajiny – a ještě řada dalších. Problémy, kvůli nimž je neřešíme, se jmenují Miloš Zeman. Politické dění končícího týdne rekapituluje Jan Wirnitzer.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Ve čtvrtek 9. prosince to byly dva měsíce od sněmovních voleb, které prohrál do té doby vládnoucí politický projekt Miloše Zemana založený na muži vedeném jako agent StB, komunistické straně a rozhádané soustavě vzájemně namydlených schodů, známé též jako sociální demokracie.

Pětice uskupení vznikajícího kabinetu, která úmysl spojit se deklarovala už před volbami a tím snáze se po nich domluvila, má 108 ze 200 křesel ve Sněmovně, ale dosud nevládne. Důvod je, že Černí jezdci neumějí prohrávat, Miloš Zeman taky ne a středopravicovou vládu se mu jmenovat nechce.

Jak se Česko dostalo do

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Miloš Zeman

PolitikoN

Sněmovní volby

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější