Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Notes: Trhlina v partě jménem SPD, vlci mezi námi a tátové s kolárkem

Tištěný Deník N najdete od pondělí do pátku na pultech trafik. Foto: Deník N
Tištěný Deník N najdete od pondělí do pátku na pultech trafik. Foto: Deník N

Lapačem středeční pěny dní je Jan Jiřička.

Z naší dnešní produkce

Přímá demokracie v praxi. Zdánlivý monolit SPD zažil první větší otřes. Strana zrušila svou moravskoslezskou buňku vedenou neotesaným kovbojem Lubomírem Volným. Důvody tohoto kroku a nálady v Okamurově partaji zjišťovali Barbora Janáková a Jan Moláček. Reportéři Deníku N také hovořili s řadou čelných představitelů SPD. Ti tvrdí, že s nimi zrušení krajské organizace nikdo neřešil.

Nekřesťanské hodiny v bílém plášti. Moravskoslezského kraje se týká i další naše zpráva. Tamní lékaři zvažují protesty, protože jsou nuceni „otrocky“ pracovat přesčas. Také se jim nelíbí, že jim vláda navzdory slibům nezvýšila tarify. Podrobnosti najdete v textu Evy Mošpanové.

A teď tu o vlkovi. Posaďte k jednomu stolu myslivce, ekologa a farmáře (nemluvě o Červené karkulce) a zkuste si s nimi povídat o vlcích. Neshodnou se skoro v ničem. To zjistila i Eliška Černá, byť mluvila s každým zvlášť. Ve svém výborném článku rozebírá vše, co se týká soužití tohoto mystického čtyřnožce a sebestředného dvojnožce.

Babiše jsem nevolila. Velmi zajímavý pohled na dva titány české politiky přináší v rozhovoru Renaty Kalenské socioložka Jiřina Šiklová. Miloš Zeman podle ní sice rozděluje společnost, ale „po ekonomické stránce“ je to čistý člověk, který nekrade. Andrej Babiš je schopný politik i podnikatel, do politiky se ale neměl pouštět, míní Šiklová.

Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Otče, jste můj otec. Na Svatý stolec se řítí další

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Pointa N

Nezařazené

V tomto okamžiku nejčtenější