Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Případná prezidentská kandidatura je rizikem jak pro Babiše, tak i pro ANO

Pokud by se Andrej Babiš rozhodl kandidovat na prezidenta, může mu paradoxně ublížit jak jeho vítězství, tak jeho prohra. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Pokud by se Andrej Babiš rozhodl kandidovat na prezidenta, může mu paradoxně ublížit jak jeho vítězství, tak jeho prohra. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Komentář Jiřího Pehe: Dosluhující premiér Andrej Babiš se s velkou pravděpodobností hodlá zúčastnit prezidentského klání. To s sebou ale nese jistá úskalí. Nejen pro část společnosti, pro níž je současný premiér naprosto nepřijatelný, ale i pro něj samotného. A v neposlední řadě i pro hnutí ANO, které stvořil.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Andrej Babiš se nejprve nedávno zmínil, že posbírají-li jeho příznivci dostatečné množství podpisů, kandidaturu na prezidenta by zvážil. Vzápětí se v Praze objevil první stánek, kde lidé mohou podepisovat petiční archy. Vzhledem k pevnému voličskému jádru, které za sebou má, a s využitím organizačního zázemí hnutí ANO po celé zemi je jisté, že nebude trvat dlouho, a Babišovu kandidaturu podpoří svými podpisy mnohem více lidí, než je potřebných padesát tisíc.

Vytvořit dojem, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Andrej Babiš

Názor

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější