Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Ve jménu otce a syna a klanu Gucci. Film, který stojí za tři hodiny života

Ďábel mluví italsky. Nebo aspoň s přízvukem. Foto: Forum Film
Ďábel mluví italsky. Nebo aspoň s přízvukem. Foto: Forum Film

Opulentní kronika italského módního domu Gucci od Ridleyho Scotta je jedním z kandidátů na film roku. Pomalé tempo a téměř tříhodinovou stopáž vyvažují oscarové herecké výkony v čele s fenomenální Lady Gaga.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Z oné humorné scény už se stal internetový gif. Dryáčnická Patrizia Gucci v podání Lady Gaga tu přísahá na otce i syna svatého, třetí součástí svaté trojice je právě klan Gucci, do kterého se poněkud nevybíravě přivdala. Klan Gucci je především příběhem této ženy, vykreslené tu jako prospěchářská mrcha, která nejdříve bez mrknutí oka sbalí dědice slavného rodu, navzdory odporu rodiny jej dotáhne k oltáři, poté se začne plést do rodinných obchodních záležitostí a nakonec způsobí téměř i pád slavného impéria – a také smrt někdejší lásky svého života.

Film inspirovaný reálným příběhem rodiny Gucci a její přivdané členky Patrizie Reggiani má všechno. Je příběhem lásky i zrady, úkladů, intrik a vraždy, je v něm sex, velké peníze i módní modely, pro které by mnohé ženy vraždily stejně úkladně jako

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Film

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější