Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

PolitikoN: Události tohoto týdne připomínají týdny předchozí. I noví ministři připomínají ty předchozí

PolitikoN je pravidelný newsletter Deníku N, v němž političtí reportéři shrnují dění na domácí politické scéně. Grafika: Deník N
PolitikoN je pravidelný newsletter Deníku N, v němž političtí reportéři shrnují dění na domácí politické scéně. Grafika: Deník N

Vše se vrací do starých kolejí. Prezident Miloš Zeman stále nechce být v péči lékařů a jeho tým opakovaně sděluje veřejnosti buď informace napůl pravdivé, nebo vyloženě lživé. Vládu opět zaskočil koronavirus a řešení nemají ani její nástupci. Vítejte v průvodci politickým světem, v němž se stále pohybujeme v kruzích. Provede vás jím Bára Janáková.

A začneme hned u nejvyššího. Prezident je opět ve skvělé kondici, a jak jeho mluvčí Jiří Ovčáček řekl ČTK, bude v krátké době propuštěný z nemocnice. Zeman to potvrdil v rozhovoru pro televizi Nova.

Nicméně jeho konzilium má trochu jiný názor. Jeho šéf Tomáš Zima České televizi ve čtvrtek řekl, že by prezident měl ještě zůstat v péči lékařů. Připustil ale, že hlava státu může být krátkodobě propuštěná, například aby jmenovala premiéra a proběhly schůzky s ministry.

Jedinou příjemnou změnou tedy je, že Ovčáček

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Andrej Babiš

Miloš Zeman

PolitikoN

Vláda Petra Fialy

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější