Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Co je špatně na novém rozhodnutí vlády ke covidu: skoro všechno

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (vlevo) a premiér Andrej Babiš. Foto: ČTK / Vít Šimánek
Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (vlevo) a premiér Andrej Babiš. Foto: ČTK / Vít Šimánek

Komentář Petra Koubského: Jediné, co se od pondělka zaručeně změní, je atmosféra v české společnosti – k horšímu. Viru vláda příliš neublížila.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Jsem očkovaný dvěma dávkami. Letos mi bylo šedesát let. Pokud se dnešní sdělení vlády zítra potvrdí ve všech detailech, budu se muset jednou týdně testovat, jinak bych nemohl chodit do práce. Do hospody či kina však mohu nadále bez testu, tam postačí zelená tečka v Tečce. Neočkovaní se musí testovat v práci stejně jako já, ale do restaurace se nedostanou vůbec, ledaže tam jsou zaměstnaní – pak jim stačí také jen test jednou týdně. Neočkovaný zaměstnanec bude tudíž bránit v návštěvě neočkovanému zákazníkovi. Je to jen jedna z absurdit, které dnes vyhlásil premiér Babiš a jeho tým, a ne ta největší.

Kde jsme

Rozpoznat příčiny

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Covid-19

Názor

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější