Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Vláda obnovila plošné testování ve školách. Odborníci k tomu vyzývali už dávno

Testování ve školách by se mělo podle MeSES opět zavést plošně. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Testování ve školách by se mělo podle MeSES opět zavést plošně. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Na všech základních a středních školách proběhne 22. a 29. listopadu antigenní testování. Dnes o tom rozhodla vláda. Odborníci po plošném testování ve školách volali už dlouho. Školy, které používají i přesnější PCR metodu, přitom hlásí desítky případů, které levnější antigenní testy neodhalily.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Epidemie v Česku překonává nejrizikovější scénáře a podle některých matematických výpočtů hrozí, že se už koncem listopadu mohou nemocnice dostat do podobně krizové situace jako letos v březnu. Vláda proto rozhoduje o zpřísněných opatřeních, která mohou co nejdříve epidemii alespoň částečně zbrzdit.

Na konci listopadu tak proběhnou další dvě kola antigenního testování ve všech školách. Ještě v neděli přitom hlavní hygienička Pavla Svrčinová tvrdila, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Covid-19

Očkování

Školství

Zdravotnictví

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější