Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Písaříkovo hájení aneb recenze jednoho podnikatelského pláče

Spolumajitel Bohemia Energy Jiří Písařík vystoupil až několik týdnů po ohlášeném konci dodávek energií. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Spolumajitel Bohemia Energy Jiří Písařík vystoupil až několik týdnů po ohlášeném konci dodávek energií. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Komentář Jana Úšely: Po ukončení dodávek energií od Bohemia Energy zůstaly statisícům jeho klientů oči pro pláč. Řada z nich se dostala do existenčních problémů, protože novým dodavatelům musí platit vysoké zálohy. Na tiskové konferenci zaplakal i šéf Bohemia Energy Jiří Písařík, který až tři týdny po pádu své energetické skupiny vyrukoval s omluvou a slibem, že poškozeným klientům jejich škody uhradí. Písaříkovo vystoupení ale ze všeho nejvíc představilo člověka plného sebelítosti, který selhání hází na všechny kolem.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

„S pánom Bohom, idem od vás, neublížil som, neublížil som žiadnemu z vás,“ zazpíval v legendárním televizním vystoupení slovenský premiér Vladimír Mečiar po volbách, které sice vyhrál, ale jejichž výsledek mu přesto nedával šanci na sestavení další vlády. Pohnutým hlasem a se slzami na krajíčku se Mečiar loučil a zároveň obhajoval za roky v čele státu provázené mafiánskými praktikami, autoritářským řízením a korupčními kauzami.

Podobně ublíženým dojmem působilo pondělní vystoupení Jiřího Písaříka, šéfa skupiny Bohemia Energy, která v půlce října ze dne na den ukončila dodávky energií, a na 900 tisíc svých klientů tak vehnala do placení drahých záloh u nouzových dodavatelů. Písařík na tiskové konferenci na rozdíl od Mečiara nezazpíval, na pláč a pohnutý hlas ale došlo.

„Nevím, jestli si to vůbec dokážete představit, ale je to, jako byste pohřbívali

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Energie

Názor

Ekonomika, Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější