Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Zemana trápí jaterní choroba, v tomto stavu nesmí opustit nemocnici, zní z konzilia

Prezident Miloš Zeman byl v ÚVN hospitalizovaný do 22. září. Foto: ČTK
Prezident Miloš Zeman byl v ÚVN hospitalizovaný do 22. září. Foto: ČTK

Prezident Miloš Zeman není v současné době schopen vykonávat své pravomoci. Jak řekl Deníku N jeden z členů konzilia, hlavu státu trápí jaterní onemocnění. Potvrdil tak předchozí informace redakce. Na konziliu jim prý ředitel Ústřední vojenské nemocnice Miroslav Zavoral sdělil, že prezidentova hospitalizace potrvá ještě tři až čtyři týdny.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Deník N zjišťoval, co přesně znamená, že prezident v současné době „není schopen plně vykonávat své pravomoci“, jak dnes sdělilo konzilium. Zeman totiž Frekvenci 1 předtím řekl, že jeho hlavním problémem je nechutenství a špatné trávení. Nyní je ale podle svých slov již v pořádku.

„Můj skutečný stav je založen na tom, že mně nechutná jíst a že špatně trávím. Kroky, které se tady v nemocnici udělaly, vedly k tomu, že už jsem zcela normální. A díkybohu za to,“ řekl v rozhovoru pro rozhlasovou stanici.

Jeden z členů konzilia pod příslibem anonymity redakci řekl, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Miloš Zeman

Sněmovní volby

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější