Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Fotbalista Krmenčík budí emoce. V jádru není zlý, říkají lidé z jeho okolí

Michael Krmenčík se raduje z gólu proti Plzni. Foto: ČTK/Vondrouš Roman
Michael Krmenčík se raduje z gólu proti Plzni. Foto: ČTK/Vondrouš Roman

Michael Krmenčík se přidal k fotbalistům, jako jsou třeba Luis Suárez nebo Emmanuel Adebayor, kterým nedělá problém slavit gól proti svému bývalému klubu. Svým konáním popudil plzeňské fanoušky i bývalé týmové kolegy. Deník N oslovil lidi, kteří byli u Krmenčíkovy kariéry, aby popsali, jaký je vlastně český reprezentant, který proti sobě neváhal poštvat svůj někdejší klub. On sám na dotazy nereagoval.

Velká část fotbalistů góly, které vstřelí bývalému, nebo dokonce mateřskému klubu, neslaví. Jsou ale i tací, kteří to neřeší. Třeba jako letos na jaře Roman Květ, který se prosadil za Bohemians z penalty proti mateřské Příbrami a oslavu doplnil homofobními výrazy na adresu svého bývalého klubu.

Nebo jako Krmenčík z pražské Slavie, který se v neděli v sešívaném dresu prosadil poprvé po letním přestupu ze hry v zápase proti Plzni. Tedy klubu, ve kterém fotbalově dorostl, zahrál si za něj v evropských pohárech, dostal se z něj do reprezentace a zahraničí.

Samotnou oslavu branky by Krmenčíkovi možná část fanoušků odpustila i vzhledem k tomu, že opravdu nejde o úplně výjimečný případ. Z gólů proti bývalým klubům se pravidelně raduje třeba Suárez, Angel di Maria, Zlatan Ibrahimovič, a takový Adebayor svého času dokonce přeběhl celé hřiště, aby oslavil trefu do sítě Arsenalu před jeho vlastním kotlem.

Jenže Krmenčík si Viktorii pohněval už před týdnem. Při děkovačce po středečním vítězství nad Olomoucí společně s fanoušky sešívaných skandoval urážlivá hesla na adresu Plzně. Později se sice omluvil, nicméně třeba jeho bývalý spoluhráč – z Plzně – David Limberský mu připomněl, odkud pochází.

Bývalé plzeňské spoluhráče naštval

„Co všechno jsi schopen udělat, aby ses zavděčil fanouškům Slavie, kteří tě stejně nikdy nepřijmou? A naopak teď jsi

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Fotbal

Sport

V tomto okamžiku nejčtenější