Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Je to furt dokola, žádného ministra měnit nebudu, říká Hamáček. Nový tlak komunistů na Petříčka neřeší

Ministr zahraničí Tomáš Petříček. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Ministr zahraničí Tomáš Petříček. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Komunisté dnes tvrdě kritizovali ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD) a vymezili se vůči zahraniční politice vlády. Petříček kritiku odmítl, za svého ministra se opět postavil i předseda ČSSD a vicepremiér Jan Hamáček. Deníku N sdělil, že žádnou výměnu ministra za svou stranu neplánuje.

Předseda sociálních demokratů Jan Hamáček odmítá, že vláda byla pod tlakem kvůli komunistům, kteří stále hlasitěji kritizují ministra zahraničí a hrozí, že přehodnotí křehkou podporu současné vlády Andreje Babiše (ANO).

„Velmi pečlivě jsem poslouchal, co zaznělo na výboru KSČM. A je to furt dokola. Jsem s prací pana Petříčka velmi spokojen,“ řekl Deníku N vicepremiér a ministr vnitra Hamáček, který je na bezpečnostní konferenci v Mnichově.

Komunisté se dnes nejostřeji vymezili právě proti ministru zahraničí Petříčkovi. „KSČM hodnotí dosavadní působení Tomáše Petříčka v čele resortu zahraničních věcí tak, že je jasně v rozporu s národními zájmy naší země a s naprostou ignorancí jejích historických zkušeností,“ usnesla se KSČM.

Hamáček Deníku N řekl, že jeho strana se nemusí nijak zodpovídat komunistům, protože s nimi nemá uzavřenou žádnou smlouvu. Podporu vlády vyjednal s komunisty sám premiér Andrej Babiš (ANO). Proto Hamáček

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější