Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Záznam z chaty: Fico slibuje, že se postará o to, aby Kočner nezačal mluvit a klidní zůstali i členové mafie

Marian Kočner. Foto: Tomáš Benedikovič, Denník N
Marian Kočner. Foto: Tomáš Benedikovič, Denník N

Slovenské policejní záznamy odposlechů z myslivecké chaty u Nitry ukazují, že mafiánské prostředí vysílalo slovenskému expremiérovi a předsedovi Směru signály. Přinášíme také přepis Ficova rozhovoru s advokátem a synem vazebně vězněného policejního prezidenta Pavlem Gašparem.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Je polovina července 2021. Na myslivecké chatě v Nitranském kraji mluví předseda Směru Robert Fico s Pavlem Gašparem, synem bývalého policejního prezidenta Tibora Gašpara, který je podezřelý ze zneužití pravomoci; 18. listopadu to bude už rok, co je ve vazbě.

Pavol Gašpar je rovněž jedním z obhájců oligarchy Norberta Bödöra blízkého předsedovi Směru, který je od července 2020 také ve vazbě kvůli podezření z rozsáhlé korupce.

Rozhovor trojnásobného expremiéra s advokátem Gašparem

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Slovensko

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější