Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Jak hvězda Bayernu komplikuje německé vládě očkovací kampaň. Přitom shání peníze na vakcíny pro chudé země

Německý reprezentant a fotbalista Bayernu Mnichov Joshua Kimmich. Foto: Rufus46, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0
Německý reprezentant a fotbalista Bayernu Mnichov Joshua Kimmich. Foto: Rufus46, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

V Německu výrazně stoupají počty nově nakažených koronavirem. Kompletní dávku vakcíny dostalo ve spolkové republice 66 procent občanů, což z Německa nedělá v mezinárodním srovnání očkovacího premianta. S ohledem na to diskutují politici o nové kampani, která by měla váhající Němce přesvědčit, aby se nechali píchnout do ramene. Fotbalová hvězda FC Bayernu Mnichov Joshua Kimmich jim s tím zrovna nepomáhá. „Nenechal jsem se naočkovat. Mám své pochybnosti,“ říká.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Pro mnichovský fotbalový klub to byl úspěšný den. Svého soupeře z Hoffenheimu rozstříleli v bundesligovém klání vysoko. Čtyři góly dali a nedostali ani jeden. Šestadvacetiletý Joshua Kimmich, který hraje pravého obránce a také záložníka, přišel po sobotním zápase, ve kterém naběhal více než dvanáct kilometrů, k reportérovi televizní stanice Sky. Ten mu ale nepoložil ani jednu otázku k právě dohranému zápasu, ale rovnou začal tím, o čem se šuškalo posledních pár dní.

„Je pravda, že nejste naočkovaný?“ zeptal se reportér, načež hráč národního týmu, německý mistr a vítěz Champions League Kimmich

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Covid-19

Fotbal

Německo

Očkování

Sport, Svět

V tomto okamžiku nejčtenější