Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Premiér utekl z tiskovky, Vojtěch tweetoval nesmysl. Tečka za vládou se covidu povedla

O vládní facebookové stránce Tečka za koronavirem ví – tedy sleduje ji – asi 1500 lidí. Existuje už dlouho, ale vláda ji nepropaguje. Virus má volné pole působnosti. Kresba: Tomáš Kunc
O vládní facebookové stránce Tečka za koronavirem ví – tedy sleduje ji – asi 1500 lidí. Existuje už dlouho, ale vláda ji nepropaguje. Virus má volné pole působnosti. Kresba: Tomáš Kunc

Komentář Jana Wirnitzera: Malý a houževnatý kulatý protivník, za kterým česká vláda chtěla udělat tečku, vítězí. Už teď se každý den potvrdí jeho přítomnost v tělech více Češek a Čechů, než kolik jich vůbec ví o nenápadné vládní facebookové stránce proti epidemii – a postupuje. Škoda, už jsme se ohledně komunikace mohli poučit.

Uchytila se mezi některými politiky a snad i částí společnosti představa, že novináři jsou podivnými tvory z jiného vesmíru, kritizující vždy a vše (dotčeného politika zejména), nemajíce žádných jiných přání.

Inu, za sebe bych upřímně byl rád za otevřené školy. Za to, aby se mí rodiče nemuseli bát, že už je očkování v době sílící epidemie a plnících se nemocnic moc nechrání. Za to, aby se býval nemusel rok a půl odkládat pětidenní intenzivní kurz první pomoci v terénu, ze kterého jsem se právě vrátil – některé věci stojí za to umět, ne je odkládat, že se je někdy naučím. Dělá mi to víc radosti než napsat kritický článek.

Středeční tisková konference vlády však působila dojmem, jako by končící kabinet premiéra Babiše chtěl především rozptýlit podezření, že se z tragické komunikace v covidové době poučil.

S nápory epidemie zápolí a snaží se je zvládat, tu úspěšněji, tu méně, řada zemí. Česko na tom v posledních měsících nebylo špatně, teď se to mění – a časem se to zlepší. Je to kyvadlo, jde jen o to, kam až se vychýlí.

Není ale přece obhajitelné, že premiér

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Covid-19

Názor

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější