Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Policie i BIS řeší úniky tajných informací na Hradě. Kontrarozvědka chce vyslechnout i Mynáře

Hradní kancléř Vratislav Mynář. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Hradní kancléř Vratislav Mynář. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Prezident Miloš Zeman a jeho nejbližší okolí čelí podezření, že od nich unikaly tajné informace. Případ už před hospitalizací hlavy státu začala řešit Národní centrála proti organizovanému zločinu a také kontrarozvědka BIS. Právě její informace měly utíkat. Pokud se podezření prokáže, hrozí dotyčným vysoké tresty.

Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) se zabývá podezřením, že z okolí prezidenta Miloše Zemana unikají utajované informace, které mají pocházet hlavně z Bezpečnostní informační služby (BIS).

Deníku N to potvrdily čtyři dobře informované zdroje s tím, že policie případ řeší už několik týdnů. Kontrarozvědka už navíc

Dobří přátelé vám sdílejí kvalitní informace

Adam Hecl vám daruje následující článek Deníku N, který je jinak za platební bránou. Přečtete si ho zdarma jen po zadání vašeho e-mailu, který slouží jako ochrana před šířením našeho obsahu bez kontroly. Váš e-mail bude použit pouze pro odemčení článku a nabídku zvýhodněného předplatného. Pokud ji ani po měsíci nevyužijete, smažeme ho z databáze. Možnost odemykat placené články Deníku N mají všichni členové Klubu N.

Můžete také .

Miloš Zeman

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější