Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Mynář Zemanův stav neobjasnil a zaútočil na Vystrčila. Informovat nemůžeme, tvrdí

Hradní kancléř Vratislav Mynář nic konkrétního k prezidentovu stavu neřekl. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Hradní kancléř Vratislav Mynář nic konkrétního k prezidentovu stavu neřekl. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Hrad ani dnes neřekl, v jakém zdravotním stavu je prezident Miloš Zeman. Kancléř Vratislav Mynář na krátkém brífinku pouze prohlásil, že o tom informovat nemůže, a zaútočil na Senát. Jeho snahu o zjištění prezidentova skutečného zdravotního stavu označil za „mediální hru“.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Na brífinku, o němž se novináři dozvěděli dvě hodiny předem, měly padnout informace o Zemanově zdraví. Mynář však ve svém vystoupení neřekl nic o tom, v jaké kondici se hlava státu aktuálně nachází. Místo toho využil mediální prostor k obhajobě mlčení Hradu a k útoku na Senát.

Mynář řekl, že prezidentská kancelář nemůže podrobně informovat o zdraví hlavy státu. Podle něj toto přísluší přímo prezidentovi a také jeho nejbližším, odkazoval se přitom na zákony. Pouze zmínil, že Zeman předminulou neděli

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Miloš Zeman

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější