Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Byl to pomalu průchodový pokoj.“ Popisujeme, proč nemocnici došla s Mynářem trpělivost

Ředitel ÚVN Miroslav Zavoral na tiskové konferenci k hospitalizaci prezidenta Miloše Zemana na podzim v roce 2021. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Ředitel ÚVN Miroslav Zavoral na tiskové konferenci k hospitalizaci prezidenta Miloše Zemana na podzim v roce 2021. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Předseda Sněmovny Radek Vondráček včera přišel za prezidentem Milošem Zemanem do Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN). Po návštěvě závažnost prezidentova zdravotního stavu bagatelizoval. Neřekl však, že do prezidentova pokoje vstoupil bez oprávnění. Policie kvůli tomuto incidentu také zpřísní režim návštěv u hlavy státu. Vondráček už se za neoprávněnou návštěvu omluvil, do prezidentova pokoje jej prý zavedli policisté. Proti tomuto tvrzení se však ostře ohradilo policejní prezidium.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Nemocnice se proti Vondráčkově návštěvě důrazně ohradila už včera večer v tiskovém prohlášení. Uvedla, že šlo o „neoprávněný vstup“ a celé to vyšetřuje jako „nežádoucí událost“. Distancovala se také od Vondráčkových vyjádření ke zdravotnímu stavu hlavy státu. Podle informací Deníku N vedení Ústřední vojenské nemocnice došla trpělivost s tím, jak se prezidentovo nejbližší okolí v nemocnici chová.

Tři zdroje, které mají o včerejším incidentu detailní informace, Deníku N potvrdily, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Miloš Zeman

TOP

Zdravotnictví

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější