Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Volnému bloku k mandátům a státní podpoře za hlasy nepomohly ani radikální kampaň a dezinformace

Lubomír Volný se do Sněmovny nevrátí. To platí i pro Janu Bobošíkovou a bývalou radní ČT Hanu Lipovskou. Foto: FB Volného bloku
Lubomír Volný se do Sněmovny nevrátí. To platí i pro Janu Bobošíkovou a bývalou radní ČT Hanu Lipovskou. Foto: FB Volného bloku

Lubomír Volný se pral ve Sněmovně, šířil dezinformace v době pandemie covidu-19 a na poslední chvíli angažoval radní ČT Hanu Lipovskou a politickou matadorku Janu Bobošíkovou. Přes to všechno jeho Volný blok nebude ve Sněmovně, a navíc ani nedosáhne na státní podporu.

Volný blok i přes agresivní kampaň skončil se ziskem 1,33 procenta. Aby dosáhl na státní podporu, která činí 100 korun za každý odevzdaný hlas, musel by získat 1,5 procenta.

Nejviditelnější postava uskupení Volný na sebe pravidelně upozorňoval ve Sněmovně, když odmítal nosit ochranu úst a nosu i v době nejtvrdších lockdownů. To vyústilo až v instalaci plexiskla kolem jeho lavice.

Opakovaně byl účastníkem potyček ve Sněmovně a hláška „Dostaneš flákanec“ se stala jednou z nejskloňovanějších za celé volební období. K tomu všemu v dolní komoře při jednom ze svých vystoupení poničil stůl předsedajícího.

K úspěchu to Volný blok nedovedlo, i když radikální činy

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Sněmovní volby

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější