Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Notes: Jak je důležité vykládat si pasiáns, věřit na uhlobarony a sytit emočně své děti

Notes – úvodní foto, koláž osmi titulních stran.
Notes – úvodní foto, koláž osmi titulních stran.

Ze středečních zpráv vybírá Ivan Adamovič.

O čem jsme psali

Nevypěstujte si deprivanta. Rozhovor s dětským psychologem podrobně rozebírá mechanismus, kvůli němuž se z nevšímaného dítěte stane vzpurný „spratek“ a jak je špatné snažit se tuto vzpurnost zlomit.

Z ubytoven do bytů. Po pozitivním příkladu Brna i další velká česká města uznávají, že se jim vyplatí umístit své nejchudší do státních bytů.

Warhorse bude klusat pod cizí vlajkou. Studio Warhorse, které vypustilo veleúspěšnou středověkou počítačovou hru Kingdom Come, změnilo majitele. Víra v kapitál uhlobaronů se zakladatelům firmy na počátku vyplatila.

Na ageismus se v armádě nehraje. Ministr obrany nechal vyměnit náčelníka Vojenské policie Pavla Kříže za zkušenějšího Miroslava Murčeka. Křížovi chybělo pro kvalifikaci na toto místo trojí povýšení.

Myslím si, že doufal, že se vykurýruje. Deník N vyzpovídal lékařku z popáleninového oddělení, která první den strávila na oddělení s Janem Palachem. Jaroslava Moserová to nebyla.

Kdo maže, ten nejede (za katr). Návrh Václava Klause jr. a dalších poslanců, aby bylo trestné mazat cizí komentáře na sociálních sítích, nepodpořilo ani ministerstvo spravedlnosti, ani vnitro.

O čem jsme ještě psali

Šašek králem? Ukrajinec Volodymyr Zelenskyj se z role komika v satirickém seriálu dostal takřka bezděky do role seriózního kandidáta na prezidenta Ukrajiny.

Pasiáns s atomy. Uplynulo 185 let od narození D. I. Mendělejeva, autora slavné tabulky prvků. Asi by na svůj objev nepřišel, kdyby si rád nevykládal pasiáns.

Za internet sešněrovanější. Tento týden bude projednáván nový autorský zákon, který možná změní způsoby, jakými budeme vyhledávat na internetu. Pro uživatele to moc růžově nevypadá.

Znovunalézání Ztracenky. Trampské hnutí bylo tak významnou částí české kultury, že se stává předmětem zájmu historiků a folkloristů. Teď vydali tučnou knihu pro paďoury, kteří si o tom chtějí aspoň něco přečíst.

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Pointa N

Nezařazené

V tomto okamžiku nejčtenější