Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

PolitikoN: Hlasování začalo. Unavený Babiš konečně představil svou volební nabídku – sebe

PolitikoN je pravidelný newsletter Deníku N, v němž političtí reportéři shrnují dění na domácí politické scéně. Grafika: Deník N
PolitikoN je pravidelný newsletter Deníku N, v němž političtí reportéři shrnují dění na domácí politické scéně. Grafika: Deník N

Hlasovací místnosti se otevřely a zítra se dozvíme, jestli se překreslila politická mapa České republiky a kdo nejspíš bude vládnout. Poslední den kampaně sledoval a shrnul Jan Tvrdoň.

Volební kampaň skončila, začalo hlasování. Dnešek je tak pro strany poslední příležitostí k mobilizaci vlastních příznivců. Té se volební lídři dopouští zejména na sociálních sítích, v krátkých příspěvcích se snaží ještě naposledy přesvědčit voliče, že oni jsou tou správnou volbou pro Českou republiku.

A dělají to po svém. Předseda vlády a šéf hnutí ANO Andrej Babiš ve volebním finiši, poté co hnutí ANO vsadilo na přísně negativní kampaň a střílení do opozice, přišel se svou volební nabídkou. Nabídl lidem sebe. „Já jsem premiér do neklidné doby,“ řekl dosavadní politický hegemon ve svém posledním předvolebním videu.

Babiš na něm působí

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

PolitikoN

Sněmovní volby

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější