Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Hrával jsem SimCity, ale mosty mi nepadaly. Mám pochybnosti, zda Babišova čtvrť není jen součást marketingu, říká Hřib

Primátor Prahy Zdeněk Hřib. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Primátor Prahy Zdeněk Hřib. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) má pochybnosti, jestli skutečně existuje soupis budov, které by se při stěhování úředníků do Letňan měly vyklidit. Netuší prý, jestli je projekt dostatečně připravený a zda nejde jenom o součást marketingové kampaně. Nákres, který před časem zveřejnil, se podle něj týkal pouze kapacity území a neinspiroval se při jeho tvorbě hraním počítačové hry SimCity. Dělal ho náměstek pro územní rozvoj, architekt Petr Hlaváček.

Obdržel jste dopis od premiéra Andreje Babiše. Jaká byla jeho odpověď na vaše požadavky týkající se výstavby úřednické čtvrti v Letňanech?

Zásadní problém dopisu je, že jeho nabídka je nekompletní. Opakovaně jsme na jednáních zdůrazňovali, že naprosto zásadní je pro nás seznam budov, které se stát chystá vyklízet a z nichž chystá stěhovat úředníky jinam. Seznam jsme dosud nedostali, nebyl součástí té nabídky. Avizovali jsme, že se k tomu bez seznamu nebudeme schopni vyjádřit, tak čekáme, až nám bude předán.

Kromě toho, že jsme o něj požádali už během jednání 30. ledna, tak jsem 5. února poslal přímo žádost o seznam ředitelce Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových Kateřině Arajmu. Neměl by tedy být problém, aby seznam, který dle jejich tvrzení existuje a je hotový, vzali a poslali nám ho.

Ředitelka Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových tvrdila, že jim váš dopis přišel se zpožděním.

Budeme rozesílat tiskovou zprávu, jejíž součástí je i dopis. Z něj je jasné, že byl zaslán 5. února. Pokud je ten seznam hotový a mají ho, tak vůbec nechápu, proč ho utajují. Nechápu, proč nám ho nepošlou.

Vy tedy máte pochybnosti, zda ten seznam existuje?

Pokud ho takhle utajují,

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Praha

Rozhovory

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější