Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Odstrkovat novináře nepomůže, Babiš musí svůj stamilionový offshorový pingpong vysvětlit

Babišovi nyní hrozí, že přijde o svá média. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Babišovi nyní hrozí, že přijde o svá média. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Komentář Jana Moláčka: Andrej Babiš má problém. Lépe řečeno – měl by ho, kdyby byl politikem v zemi, v níž vládnou standardní mechanismy demokracie a zdravá politická kultura. V takové by do 48 hodin od zjištění, s nímž přišel server Investigace, politikem nebyl, pokud by nepřišel s velmi přesvědčivým vysvětlením. Českou republiku čeká za týden zjištění, zda má šanci se mezi takové země vrátit.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Vzpomínáte si ještě, jak svého času český premiér odstoupil, protože nedokázal vysvětlit koupi bytu na Barrandově? Byl to Stanislav Gross, šlo o čtyři miliony korun a psal se rok 2005.

Česko se od té doby hodně posunulo. Byt v Praze se pro většinu jeho obyvatel stal zhruba stejně dostupným jako vlastní základna na Měsíci, naopak nynější český premiér by v něčem tak tuctovém, jako je 4+1 na okraji Prahy, zřejmě ani neskladoval brambory.

Andreje Babiše zajímá úplně jiný

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Andrej Babiš

Názor

Pandora Papers

Sněmovní volby

Česko, Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější