Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Šlo nám o Babišovo pokrytectví, nelze strkat hlavu do písku, vysvětluje Ferjenčík výroky o migraci a Benešových dekretech

Zahájení kampaně Pirátů a Starostů. Šéf mediálního odboru a poslanec Mikuláš Ferjenčík Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Zahájení kampaně Pirátů a Starostů. Šéf mediálního odboru a poslanec Mikuláš Ferjenčík Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Piráti před volbami zvedli dvě témata, která se jinak spojují spíše s hnutími jako ANO či SPD. Nejprve upozornili na snahu některých členů Orbánovy strany Fidesz zrušit Benešovy dekrety, později předseda Ivan Bartoš prohlásil, že pro něj už „muslimská Evropa“ není představitelná. Lídr pardubické kandidátky a šéf mediálního odboru Mikuláš Ferjenčík vysvětluje, proč se strana k těmto dvěma otázkám začala vyjadřovat.

Všiml jsem si, že jste v rámci kampaně vytáhli otázku Benešových dekretů, a to v souvislosti s návštěvou maďarského premiéra Viktora Orbána. Proč?

Je to symbol absolutního pokrytectví Andreje Babiše, který hlásá národovecká hesla. Jako své přátele uvádí politiky, kteří jdou opačným směrem, než jaký on prosazuje. Šlo nám primárně o jeho pokrytectví.

Proč ale zrovna Piráti vytahují téma Benešových dekretů? Lidé je mají spojené především se strašením, že nám Němci zaberou chalupy v Sudetech.

Je absurdní, jak

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Rozhovory

Sněmovní volby

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější