Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Vždyť Okamura říká totéž, hájí poslankyně ANO Babišův příspěvek o migrantech v chatách a chalupách

Andrej Babiš vsadil na negativní kampaň. Foto: ČTK
Andrej Babiš vsadil na negativní kampaň. Foto: ČTK

Premiér Andrej Babiš ve finále přitvrdil kampaň, a to zejména na sociálních sítích. Varuje před migranty v českých chatách a chalupách nebo „ekofanatiky“, kteří prý chtějí zrušit auta. Podle poslanců ANO je tato forma kampaně v pořádku.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

„Chaty a chalupy migrantům? Nikdy!“ objevilo se v noci na dnešek na premiérově oficiální stránce. Byl to jen jeden z řady podobně laděných příspěvků. „Fanatický Pirátostán nepodpořil růst důchodů. Tohle fakt nechci! A co vy?“ stojí v dalším.

Sérii nočních příspěvků spojuje nejen motiv slibované ochrany před změnou či čímkoliv cizím, ale také shodný jazyk a tvrdost. „Nejradši by parazitovali na pracovitých. Tak tohle fakt nechci!“ stojí v dalším z nich.

Poslanci a lidé z čela kandidátek hnutí ANO toto premiérovo vyjadřování označují za pochopitelné, kampaň je podle nich zcela v pořádku. Tvrdost je podle nich přirozenou reakcí na současnou kampaň opozičních bloků.

„My jsme v kampani označováni za zloděje a pijavice. Nezlobte se, toto mi připadá ještě hodně korektní,“ říká k tomu hejtman Ivo Vondrák a lídr moravskoslezské kandidátky. „Bohužel se ukazuje, že nelegální migrace se stává problémem. Považuju to ve srovnání s tím, co dělají druhé strany, za minimum,“ dodal.

Okamura říká totéž

Patrik Nacher, poslanec a lídr kandidátky v Praze, se odpovědi vyhnul. „Odpovím vám, až se budete férově ptát poslanců všech stran na jejich kampaň,“ řekl. Podobně reagovala také poslankyně za Karlovarský kraj a dvojka tamní kandidátky Věra Procházková.

„Proč neděláte takovou anketu u ostatních stran? Vždyť Okamura

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Sněmovní volby

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější