Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

PolitikoN: Bojovnice Maláčová a hradní tajnůstkáři

PolitikoN je pravidelný newsletter Deníku N, v němž političtí reportéři shrnují dění na domácí politické scéně. Grafika: Deník N
PolitikoN je pravidelný newsletter Deníku N, v němž političtí reportéři shrnují dění na domácí politické scéně. Grafika: Deník N

Sociální demokracie opět navrhla zvýšení minimální mzdy. Shodou okolností k tomuto kroku došlo pár dní před volbami, a tak by v tom rýpalové mohli vidět souvislost. Prezident Miloš Zeman mezitím stále dlí v nemocnici, ačkoli ji už měl opustit. Dnešní dění popisuje Barbora Janáková.

V úterý vypadala tisková konference ČSSD konečně zajímavě. Místopředsedkyně strany Jana Maláčová se na ní pasovala do role bojovnice za práva zaměstnanců a rodičů. Oznámila, že příští pondělí předloží na vládu návrh na zvýšení minimální mzdy od ledna na 18 tisíc korun, a to navzdory nesouhlasu vládního partnera.

Také chce prosadit ošetřovné pro rodiče dětí v karanténě. Vedle ní stál bývalý šéf Zelených, její poradce a dvojka pražské kandidátky Matěj Stropnický, který energicky hovořil o údajném porušování práv zaměstnanců ve společnosti Ryanair. Apeloval na dopravce, aby spolupracoval s inspektorátem práce a jednal s odbory.

Přesně takhle si člověk představuje

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

PolitikoN

Sněmovní volby

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější