Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Komunikuji s Mynářem, Zemanův stav ale nebudu komentovat. Slíbil jsem to, říká Vondráček

Předseda Sněmovny Radek Vondráček je kvůli prezidentově hospitalizaci v kontaktu s hradním kancléřem. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Předseda Sněmovny Radek Vondráček je kvůli prezidentově hospitalizaci v kontaktu s hradním kancléřem. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Prezident Miloš Zeman včera dopoledne nastoupil do Ústřední vojenské nemocnice, Hrad k jeho zdravotnímu stavu však dosud nedal žádný komentář. Jediný, kdo se k situaci kolem hlavy státu velmi nekonkrétně vyjadřuje, je premiér Andrej Babiš (ANO), podle nějž Zemanův stav „není vážný“. O prezidentově zdraví je informován i předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO), který se k němu však s odkazem na dohodu s Hradem také nevyjadřuje, a to ani po opakovaných otázkách, které mu položily Deník N a Česká televize.

Máte informace o zdravotním stavu prezidenta Miloše Zemana?

Komunikuji s panem kancléřem. Mám informace, které zřejmě nejsou veřejně přístupné. Na prezidentovu žádost akceptuji, že se jedná o jeho osobní zdravotní stav, a slíbil jsem, že tyto informace nebudu šířit.

Přijde vám šťastný způsob, jak Hrad o zdravotním stavu prezidenta republiky informuje?

Prezidentská kancelář je velmi zdrženlivá a rojí se spekulace. Na druhé straně nevím, jak tomu chcete zamezit. Já to opravdu nechci komentovat. Na druhé straně, ani vy možná z lékařského hlediska hned nevíte diagnózu.

Když zůstaneme v obecné rovině: je to vážné, nebo to není vážné?

To

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Miloš Zeman

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější