Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Otec ze mě udělal absolutní nulu, vězení by ho vyléčilo.“ Nejdůkladnější rozhovor s Andrejem Babišem mladším

Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Přinášíme obsáhlý rozhovor se synem premiéra Andreje Babiše, který jen pár týdnů před volbami dramaticky vstoupil do osobního i politického teritoria svého otce. Rozhodl se na něj podat trestní oznámení a zároveň se stal klíčovým svědkem v případu, který může předsedu vlády přivést před soud.

Do redakce Deníku N v centru Prahy přichází Andrej Babiš mladší v tričku a džínách, je zjevně nervózní. Když ale zjistí, že se rozhovor nenatáčí na kameru, uleví se mu a téměř tři hodiny v kuse pak odpovídá na položené otázky.

Ty nepříjemné ale dokáže neúnavně odklánět. „Mám výdrž jako můj otec,“ říká s trochou nadsázky v asi nejrozsáhlejším rozhovoru, který dosud poskytl.

Andrej Babiš mladší se v rozhovoru vrací nejen k otázkám kolem Čapího hnízda či údajného únosu na Krym, ale také k palčivým tématům svého vztahu s otcem. Právě on své děti z prvního manželství do případu údajného dotačního podvodu vtáhl, když je označil za vlastníky farmy v době získání dotace.

Rozhovor, který vznikl ve středu před prvním výslechem Babiše mladšího, ale dává také nahlédnout do pozadí současných aktivit premiérova syna, vysvětluje jejich načasování či to, kde na svůj současný život bere peníze. Vzhledem k tomu, že Andrej Babiš mladší vstoupil na scénu těsně před volbami, patří právě tyto otázky ke klíčovým.

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Andrej Babiš

Kauza Čapí hnízdo

Rozhovory

Sněmovní volby

TOP

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější