Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Po čipech a cihlách chybí i nábytek. IKEA zatím zdražovat nechce

Zatímco švédský nákupní řetězec v současnosti zdražování odmítá, český prodejce Okay nábytek k němu už přistoupil. Foto: ČTK
Zatímco švédský nákupní řetězec v současnosti zdražování odmítá, český prodejce Okay nábytek k němu už přistoupil. Foto: ČTK

Prodejci nábytku se potýkají s přerušením dodavatelských řetězců, drahým dřevem a rostoucí poptávkou ze strany zákazníků. Neočekávají přitom, že by se situace do konce roku měla zlepšit. To s největší pravděpodobností povede k dalšímu růstu cen.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Chcete si koupit matraci, levnou komodu nebo obyčejný plastový box? Pokud se vydáte do prodejny nábytku, s velkou pravděpodobností se vrátíte s prázdnou. Přerušení globálních dodavatelských řetězců se totiž začíná projevovat také při běžném nákupu nábytku do domácnosti.

Nedostatečná nabídka nábytku přitom na evropském trhu potrvá nejméně několik dalších měsíců. Zatímco výrobci nábytku počítají, že se situace vrátí k normálu někdy na přelomu roku, podle prodejců může nedostatek zboží v obchodech trvat ještě déle.

„Pokud zákazník trvá na nedostatkových modelech, může si počkat i

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Doprava

Inflace

Česko, Ekonomika

V tomto okamžiku nejčtenější