Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Piráti a STAN chtějí se Švindlbusem ukončit éru „parazitů“. Slibují bilion korun i tisíce robotů

Každý z šéfů stran měl svou tlumočnici do znakového jazyka. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Každý z šéfů stran měl svou tlumočnici do znakového jazyka. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Piráti a Starostové zahájili ostrou fázi kampaně. Do posledního měsíce voleb vešli s heslem „Země bez korupce, budoucnost bez dluhů“. Prozradili také, s kým by do vlády určitě nešli i koho nezavrhují.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Symbolicky v centru Ústí nad Labem se Piráti a Starostové rozhodli představit své hlavní taháky do voleb. Symbolicky proto, že právě zde se utká lídr koalice Ivan Bartoš s premiérem Andrejem Babišem. A právě v duchu vymezení se vůči politice šéfa ANO se jejich kampaň částečně nese.

„Je nejvyšší čas se této tasemnice zbavit. Chceme, aby celá tahle země měla zase budoucnost. Nejdůležitější je nechat tyhle tasemnice vyhladovět,“ prohlásil na pódiu předseda STAN Vít Rakušan, který vede kandidátku ve Středočeském kraji.

Kampani přihlíželo zhruba z poloviny zaplněné náměstí, které však z naprosté většiny

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Reportáž

Sněmovní volby

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější