Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

PolitikoN pro každý den: Velký tasemník Víta Rakušana, výr Jana Hamáčka a příklady Petra Fialy

PolitikoN vychází poslední měsíc před volbami každý všední den. Grafika: Eva Škrovinová, Deník N
PolitikoN vychází poslední měsíc před volbami každý všední den. Grafika: Eva Škrovinová, Deník N

Piráti a Starostové po mdlém rozjezdu kampaně postoupili do její horké fáze. Měsíc před volbami mluvili na náměstí v Ústí nad Labem o zvyšování důchodů a také velkém tasemníkovi. A premiér Andrej Babiš zase stihl ministru vnitra Janu Hamáčkovi ukrást hasiče. Dnešní politické dění shrnuje Hana Mazancová.

Včera v PolitikoNu kolega Jan Wirnitzer popisoval, že se premiér opět stihl pochlubit tím, že se jeho vláda a jeho dvojministr Karel Havlíček chystají na otevření klíčové dálnice D1 mezi Prahou a Brnem. Kromě toho ale také víme, že už se plánuje i její rozkopání na mostu u Mirošovic. Situace je, jak jistě všichni víme, dynamická (ostatně i proto bude náš newsletter do voleb vycházet každý den).

Nepřekvapilo proto, když dnes mluvčí Ředitelství silnic a dálnic oznámil, že provoz mezi 65. a 66. kilometrem ve směru na Prahu omezí oprava už zrekonstruované části. Úsek, který byl zprovozněn před rokem, se kvůli špatnému a popraskanému betonu bude opravovat zhruba dva týdny. Ale do otevření před volbami se to prý stihne. Takže uf.

Co se možná také stihne ještě před volbami, je kampaň Pirátů a Starostů. Ano, je to trochu rýpavá poznámka, ale

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

PolitikoN

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější