Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Fotoglosa: Po práci legraci. Policejní manévry na Babišově autogramiádě v Plzni

Předvolební kampaň vrcholí. V průzkumech vede ANO premiéra Andreje Babiše. Zjistit, kde bude mít vládní hnutí předvolební mítink, není jednoduché – termíny setkání s voliči neoznamuje ČTK ani na svých webových stránkách. „Dáváme to vědět, kam je třeba,“ řekl mi jeden z tvůrců Babišova mediálního obrazu. V pondělí však byl premiér na návštěvě Plzeňského kraje a na facebookových stránkách místní buňky se objevila pozvánka: „Do krajského města Plzeň přijede v pondělí 6. 9. v rámci návštěvy Plzeňského kraje premiér Andrej Babiš. Po pracovních povinnostech je připraven se setkat s lidmi našeho kraje a povídat si s nimi nejen o své nové knize Sdílejte, než to zakážou! Určitě přijďte. V krásném Doubraveckém parku pro vás bude připraven program – hudba, zmrzlina (ta pravá echt česká) a hlavně klidná a pohodová nálada!“

Habrmannovo náměstí v Plzni. Toto klidné místo mimo centrum druhého největšího českého města si pro setkání s voliči vybral Andrej Babiš. Nezdá se, že to za pět minut začne.

Významnou návštěvu předjímá snad jen zvýšená policejní aktivita v ulicích.

„Sladké mámení, chvíle závratí, střípky zázraků, které čas už nevrátí…“ Do prázdného parku už vyhrává tahle trojka hity minulého století.

Ale už je to tady, stánek se zmrzlinou se otevírá, důchodci z laviček se zvedají a tajní policisté hlásí do límců svých košil.

Je to závěr náročného dne. Jako premiér navštívil psychiatrický pavilon

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Pohledem Ludvíka Hradilka

Česko, Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější