Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Budoucí lékaři si stěžují na kvalitu výuky. Na přeplněných fakultách učí i starší studenti

Úroveň studia na lékařských fakultách jde rapidně dolů, stěžují si někteří čerství absolventi. Na přednáškách je tolik studentů, že se obtížně vejdou do učeben. Některé předměty učí kvůli nedostatku pedagogů studenti z vyšších ročníků. Vedení fakult tyto stížnosti odmítá. Podle nich se výrazný nárůst počtu studentů medicíny na úrovni výuky nijak nepodepsal.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Nápad Adama Vojtěcha, jak vyřešit nedostatek lékařů v Česku, se podle některých studentů a absolventů medicíny vůbec nepovedl. Vláda před třemi lety na popud ministra zdravotnictví rozhodla, že stát lékařským fakultám přidá v dalších jedenácti letech každý rok půl miliardy korun, aby přijaly celkově o 15 procent studentů více.

Školy dostaly peníze a nabraly stovky nových zájemců o medicínu. Jenže kvantita se podle studentů podepsala na kvalitě výuky.

„Už za nás bylo v ročníku kolem sto šedesáti mediků. Nevešli jsme se do přednáškových místností, neviděli jsme přes sebe, nic pořádně neslyšeli. Mnoho studentů kvůli tomu

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Školství

Zdravotnictví

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější