Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Na akci Přísahy měli hrát fotbal policisté. Pozvat můžeme i Barcelonu, hájí se Šlachta

Foto: Facebook Roberta Šlachty
Foto: Facebook Roberta Šlachty

Vedení policie zrušilo účast svých příslušníků na fotbalovém turnaji v Orlové na Karvinsku, který měsíc před volbami pořádala Přísaha. „Včera volali, že dostali kartáč,“ potvrdil Deníku N šéf hnutí Robert Šlachta. Postup svých spolustraníků obhajuje.

Ve vedení policie vyvolal včera pozdvižení plakát, podle kterého se měli její příslušníci utkat 11. září v Orlové o fotbalový pohár Přísahy Roberta Šlachty.

Policejní prezident Jan Švejdar na Twitteru reagoval, že se tak neděje s jeho vědomím a že situaci řeší s šéfem policie v Moravskoslezském kraji. „Nikdo nemůže zneužít policii k takovému účelu a spojovat ji s politickou kampaní,“ sdělil.

Mluvčí policejního prezidia Kateřina Rendlová ale dnes zveřejnila pozvánku na turnaj, podle níž se akce neměly účastnit i dva týmy Přísahy, jak je uvedeno na zmíněném plakátu, ale jen výběry městské policie, místní radnice a Policie ČR. Přísaha na pozvánce není zmíněna.

„Naši kluci měli informaci, že jde o přátelské utkání zástupců města a městské policie. Mělo jít o jistou formu charity. Nikde ale

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Sněmovní volby

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější