Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Orientalista Pelikán inspiroval část Babišovy knihy. S migrací mu začal oficiálně radit až letos

Orientalista Petr Pelikán na snímku z ledna 2017. Foto: ČTK
Orientalista Petr Pelikán na snímku z ledna 2017. Foto: ČTK

Premiér Andrej Babiš (ANO) postavil část své kampaně na obavě z migrace, ve své knize Sdílejte, než to zakážou! této problematice věnuje desítky stran. Některé pasáže byly inspirovány novým poradcem pro migraci Petrem Pelikánem. Deník N zjišťoval, jaké názory premiér od orientalisty přejal. Pelikán totiž například veřejně kritizoval evakuaci afghánských tlumočníků do Česka.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Jedním z trumfů ve volební kampani ANO je kniha Sdílejte, než to zakážou!. V ní předseda vlády vysvětluje, jaké má postoje k řadě oblastí.

První stránky patří migraci, k níž se Babiš dlouhodobě vyjadřuje kriticky – je například odpůrcem kvót na přerozdělování uprchlíků v rámci EU. V této kapitole se objevují i 

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Andrej Babiš

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější