Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Bylo to kvůli politice.“ Poslankyně ANO měla v kanceláři odposlech, našla ho policie

Poslankyně Zuzana Ožanová (ANO) měla v kanceláři odposlouchávací zařízení. Foto: ČTK
Poslankyně Zuzana Ožanová (ANO) měla v kanceláři odposlouchávací zařízení. Foto: ČTK

Řada politiků a vysoce postavených úředníků o tom mluví, někteří z nich mají kvůli obavě z odposlouchávání ve svých kancelářích i rušičky. Jen málokomu se ale „poštěstí“ najít ve své kanceláři štěnici. Právě to se nedávno stalo poslankyni a starostce městské části Moravská Ostrava a Přívoz Zuzaně Ožanové (ANO).

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Na štěnici Ožanovou upozornila sama policie, která na informaci narazila při vyšetřování jiných případů. Odposlouchávací zařízení nakonec policejní technici našli v její kanceláři na radnici městské části Moravská Ostrava a Přívoz.

„Někdo kriminalistům řekl, že mám v kanceláři odposlechy. Já jim řekla, že o tom nic nevím, ale že by to mohlo být spojené s politikou, jsem starostka a poslankyně. Všichni si myslíme, že nás někdo odposlouchává a děláme si z toho s politiky srandu. A já nejsem zase tak důležitá… Brala jsem to s nadhledem,“ vypráví politička s tím, že policie na ni naléhala, a tak svolila s prohlídkou kanceláře.

Specialisté přijeli z Prahy 1. dubna a začali její kancelář na ostravské radnici prohledávat. „I vyšetřující policista byl v šoku, protože

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější