Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Může nás hřát u srdce, že tihle aspoň nedorazí.“ Kandidát Trikolóry oslavoval pád mladých Afghánců z letadla

Status kandidáta Trikolóry Petra Göndöra oslavující smrt dvou Afghánců na útěku před Tálibánem. Zdroj: Facebookový profil Petra Göndöra
Status kandidáta Trikolóry Petra Göndöra oslavující smrt dvou Afghánců na útěku před Tálibánem. Zdroj: Facebookový profil Petra Göndöra

Záběry afghánských uprchlíků, kteří zemřeli po pádu ze startujícího amerického letadla, šokovaly celý svět. Tito lidé se pokusili na podvozku stroje dostat z Kábulu obsazeného islamisty. V jednom z kandidátů Trikolóry v podzimních parlamentních volbách ale tyto zprávy vyvolaly opačné pocity. Na Facebooku napsal, že „nás může hřát u srdce“, že se oba mrtví nedostanou do Evropy. Na dotaz Deníku N odmítl, že by oslavoval jejich smrt.

„Může nás hřát u srdce, že tihle aspoň nedorazí,“ napsal na Facebook Petr Göndör z Brna. Společně s tímto vyjádřením sdílel odkaz na článek na webu CNN Prima News o smrti dvou mladých Afghánců. Bratři ve věku šestnáct a sedmnáct let spadli z podvozku startujícícho amerického letadla, kterého se drželi v zoufalé snaze uprchnout z Kábulu před Tálibánem.

https://www.facebook.com/permalink.php

Autor statusu kandiduje v nadcházejících parlamentních volbách za spojení stran Trikolóra, Svobodní a Soukromníci v Jihomoravském kraji. Na kandidátce je na 28. pozici.

„Můj status reaguje na to, že tito nešťastníci nebudou součástí

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Migrace a uprchlíci

Sněmovní volby

Tálibán

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější