Deník N

Toman varoval před problémovým polským masem, ale v Praze ho nenašli. Nešťastné a skandální, protestují restaurace

Hovězí maso, ilustrační fotografie. Foto: Pexels
Hovězí maso, ilustrační fotografie. Foto: Pexels
Deník N zajišťuje fotografie za podpory Megapixel.cz.

Ministr Toman ve středu varoval, že některé restaurace v Praze odebíraly hovězí maso z problematických polských jatek. Kromě jiného poukázal i na karlínský podnik U Moťáka. Restaurace však odmítá, že by se v ní objevilo problematické maso z Polska, což pak potvrdila i veterinární správa a potravinářská inspekce. Ministr se brání, že ho pouze nepochopila média.

Ministr Miroslav Toman (za ČSSD) ve středu varoval, že některé restaurace v Praze odebíraly hovězí z problematických polských jatek a následně jej vydávaly za maso původem z Argentiny. Konkrétnější být nechtěl, jednalo se podle něj ale o luxusní podniky s asijsky znějícím názvem.

Později ale prohlásil, že se problémy objevily třeba v restauraci U Moťáka, kde podle něj veterináři našli 31 kilogramů masa neznámého původu. V dokladech k hovězímu prý byl uveden český původ, nicméně balené maso mělo pocházet z Polska. Podle jednatele restaurace to však není pravda.

„Hovězí maso, které jsem bral

Tento článek je exkluzivní obsah pro předplatitele Deníku N.

V tomto okamžiku nejčtenější