Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Zeman by si měl uvědomit, že předsedat EU musí vláda s důvěrou, říká Bartoš ve Studiu N

Moderátor Jan Moláček a předseda Pirátů Ivan Bartoš ve Studiu N. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Moderátor Jan Moláček a předseda Pirátů Ivan Bartoš ve Studiu N. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Piráti by podle svého předsedy Ivana Bartoše v případné vládě uvažovali o zvýšení daní až jako o poslední alternativě. Veřejné finance chtějí stabilizovat především odstraněním daňových výjimek, motivací lidí k práci a úsporami prostřednictvím digitalizace. Bartoš v předvolebním Studiu N kritizoval premiéra Andreje Babiše (ANO) za to, že podle něj straší seniory dezinformacemi o jeho straně. V podcastu odpovídal také na otázky týkající se kritiky kampaně koalice Pirátů a STAN nebo povolební strategie.

Bartoše podle jeho slov překvapila míra kritiky, která se snesla na kampaň koalice Pirátů a hnutí STAN, i když ji prý částečně chápe.

„Tak se ptám, co je podle nějakého mediálního experta, který vystupuje v médiích, to zlaté tele, u kterého všichni řeknou ‚wow‘?“ namítal předseda Pirátů v předvolebním speciálu Studia N.

Odmítl naopak námitky proti krokům, kterými podle něj jeho strana čelí dezinformacím ze strany premiéra Babiše. Ten Piráty obvinil, že chtějí zdaňovat příliš velké byty a stěhovat do domácností migranty. Piráti ho za to zažalovali.

„Není nic horšího než strašit seniory po domovech důchodců a ukazovat jim

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Předvolební speciál Studia N

Sněmovní volby

Studio N

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější