Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Část Pirátů je nespokojená s prezentací strany, chce odvolat Ferjenčíka z postu šéfa mediálního odboru. „Kampaně se přeceňují,“ říká poslanec

Zahájení kampaně Pirátů a Starostů. Šéf mediálního odboru a poslanec Mikuláš Ferjenčík Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Zahájení kampaně Pirátů a Starostů. Šéf mediálního odboru a poslanec Mikuláš Ferjenčík Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Piráti řeší podnět k odvolání Mikuláše Ferjenčíka z funkce předsedy mediálního odboru. Část spolustraníků mu vytýká, že je předvolební kampaň nepovedená. Pirátského poslance ale podpořil předseda strany Ivan Bartoš i Vít Rakušan, šéf koaličního partnera – hnutí STAN. Ferjenčík uvedl, že nechce hodnotit kampaň dva měsíce před volbami – ve chvíli, kdy začíná její horká fáze. Připustil, že když koalice Pirátů a STAN nezvítězí, z postu šéfa zmíněného odboru odstoupí. „Obecně se kampaně přeceňují, co produkuje tým na kampaň, je jen malá část toho, co veřejnost zachytí,“ říká Ferjenčík.

Způsob vedení kampaně ze strany Pirátů a STAN je tématem posledních dnů. Kritiku si vysloužila například koláž, na níž jde předseda pirátských poslanců Jakub Michálek s lasem na korupčníky. Ne zcela pozitivní reakce vzbudily i některé další vizuály.

Zřejmě i to je důvod, proč dnes na veřejném pirátském fóru podal bývalý předseda zastupitelského klubu Pirátů na Praze 4 Adam Jaroš podnět k odvolání předsedy mediálního odboru.

„Vzhledem k tomu, že v dosavadní ‚vydařené‘ kampani dochází k nulové sebereflexi a směje se nám už kdekdo, ať jde o amatéry, či odborníky na marketing, voliče Pirátů, či voliče kohokoliv jiného, rád bych tímto vyvolal jednání o odvolání Mikuláše Ferjenčíka z pozice vedoucího mediálního odboru,“ uvedl svůj návrh na fóru Jaroš.

Vadí mu cílení na nevoliče strany, Piráti se taky podle něj prezentují jako „ublížení“. Ferjenčíkovi vyčítá i to, že protežuje svou sestru, místopředsedkyni strany Olgu Richterovou.

Autorovi podnětu o odvolání nejde

Jaroš později Deníku N řekl, že ve skutečnosti mu o odvolání Ferjenčíka nejde, ale

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Sněmovní volby

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější