Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Po lockdownech zasáhl gastronomii odliv pracovníků. Už se nechtějí spoléhat na spropitné a peníze vyplácené bokem

Z gastronomie odešla pětina pracovníků. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Z gastronomie odešla pětina pracovníků. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Gastronomie byla jedním z odvětví ekonomiky nejvíce zasažených protipandemickými opatřeními. Restaurace a kavárny přišly o velkou část personálu, kterou po znovuotevření nebyly schopny nahradit. Nedostatek kvalifikovaného personálu je v tuto chvíli největší překážkou návratu k poměrům před koronavirem.

Kompletní audioverze článků jsou dostupné v rámci klubového předplatného společně s aplikací Deníku N, která umožňuje i offline poslech. Pokud ji ještě nemáte, nainstalujte si ji do svého mobilu.

Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné.

Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

I když kavárny a restaurace otevřely před více než dvěma měsíci, podniky stále nedokážou přivést zpět zaměstnance, kteří během pandemie covidu z gastronomie odešli. Část provozů stále funguje jen omezeně hlavně kvůli tomu, že

Tento článek je exkluzivní obsah pro předplatitele Deníku N.

Jídlo a gastronomie

Koronavirus

Česko, Ekonomika

V tomto okamžiku nejčtenější