Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Sen o medaili nevyšel. Ondra nebyl daleko vítězství, ale skončil šestý

Adam Ondra skončil v olympijském závodě šestý. Foto: ČTK
Adam Ondra skončil v olympijském závodě šestý. Foto: ČTK

Sportovní lezec Adam Ondra, který byl považován za jednoho z favoritů olympijských her, skončil při premiéře své disciplíny pod pěti kruhy na šestém místě. O tom, že Ondra do Brna nepřiveze medaili, rozhodla disciplína bouldering, která se mu nepovedla, a také výkon Rakušana Jakoba Schuberta, jenž jej porazil v lezení na obtížnost.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Ondra i díky odstoupení zraněného Francouze Bassa Mawema, který byl v kvalifikaci nejrychlejší, postoupil v první ze tří finálových disciplín mezi čtyři nejrychlejší lezce. V semifinále i v souboji o třetí místo sice nestačil na soupeře ze Španělska, respektive Francie, ale pokaždé si vylepšil osobní rekord, který dokonce stlačil časem 6,86 pod sedm sekund.

Není divu, že se Ondra po každém ze svých finálových pokusů na rychlost usmíval od ucha k uchu a slavil, přestože souboje o další postup prohrál. Brněnský rodák totiž nejspíš v Tokiu lezl na rychlost

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Olympijské hry

Sport

V tomto okamžiku nejčtenější