Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Hvězda z bazénu: Seemanová pokořila rekordy, příště může doplavat pro medaili

Někdy i šesté místo může být obrovským úspěchem. Foto: ČTK
Někdy i šesté místo může být obrovským úspěchem. Foto: ČTK

Plavkyně Barbora Seemanová skončila na trati 200 metrů volným způsobem šestá. Na první pohled nejde o tak velký úspěch, za šestá místa se přece na olympiádě medaile nerozdávají. Pro Česko je to ale mimořádný výsledek.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Jednadvacetiletá plavkyně odletěla do Tokia s jasným cílem – postoupit do olympijského finále. To se z českých plavců naposledy povedlo Danielu Málkovi na hrách v Sydney v roce 2000.

Seemanová svůj cíl splnila ve své nejsilnější disciplíně, tedy na kraulařské dvoustovce. Ve finále navíc předvedla další osobní a zároveň i národní rekord v čase 1:55,45 minuty, čímž svůj zápis z tokijského semifinále zlepšila o necelých sedm desetin vteřiny.

„Povedlo se nám to, na co

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Olympijské hry

Sport

V tomto okamžiku nejčtenější