Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Kandidatura Lipovské vadí i poslancům ANO. Sommerová navrhne její odvolání z Rady ČT

Hana Lipovská. Foto: Barbora Janáková, Deník N
Hana Lipovská. Foto: Barbora Janáková, Deník N

Radní České televize Hana Lipovská čelí kvůli své kandidatuře výzvám politiků k rezignaci. Redakce se obrátila na členy sněmovního volebního výboru, zda její odvolání chtějí řešit – navrhnout jej zatím hodlá pouze Olga Sommerová (TOP 09).

Když před rokem a půl poslal volební výbor Lipovskou do užšího kola kandidátů na radní ČT, chválili zejména poslanci ANO a SPD její racionalitu, pragmatičnost a úsudek. „Paní Lipovská tam prostě patří. Na slyšeních byla nejlepší,“ řekl Deníku N mimo záznam jeden z poslanců ANO, favorizovali ji i další členové výboru z nejsilnějšího sněmovního klubu.

Poté co však nyní Lipovská oznámila kandidaturu za Volný blok, řada z nich svůj postoj přehodnocuje.

Například Patrik Nacher na Twitteru napsal, že když někdo vede kandidátku politické strany, neměl by zároveň být v Radě České televize.

„Nebudu se schovávat za letní dovolené a zareaguji na aktuální dění. Padni komu padni. V momentě, kdy někdo kandiduje za politický subjekt do Sněmovny, a navíc v pozici lídra (například H. Lipovská, J. Nerušil), neměl by být členem mediální rady – bez ohledu na to, jestli ve volbách uspěje,“ sdělil.

Sám ale odvolání Lipovské nenavrhne. „Podpořím ho, když

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Sněmovní volby

Veřejnoprávní média

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější