Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Maláčová vyrazila na kontrolu továrny, vzala s sebou Stropnického. „Dělal tu předvolební agitaci,“ ohradil se ředitel

Matěj Stropnický. Foto: ČTK
Matěj Stropnický. Foto: ČTK

Matěj Stropnický, kandidát do Sněmovny za ČSSD a poradce ministryně práce Jany Maláčové, se v úterý na sítích pochlubil, že spolu s inspektory, celníky a policií kontroluje firmu v Krupce na Teplicku. Společnost tvrdí, že chování Stropnického bylo nestandardní – kontroly podle ní využil pro politickou agitaci.

Někdejší lídr Strany zelených Matěj Stropnický už od března radí ministryni práce a sociálních věcí Janě Maláčové. Včera se ale po boku Maláčové objevil na kontrole v závodě firmy Persona International, kterou v průmyslové zóně v Krupce na Teplicku prováděl inspektorát práce.

Kontrola měla být zaměřená na nelegální zaměstnávání, zastřené zprostředkování zaměstnání, dodržování pracovněprávních předpisů a bezpečnost práce na pracovišti. Podle mluvčího inspekce Richarda Kolibače se Maláčová zúčastnila kontrol, které v součinnosti s policií a celní správou proběhly v Ústeckém a Libereckém kraji.

„Paní ministryně si svou účast na kontrole vyžádala v rámci svého kontrolního dohledu nad fungováním inspekce práce na místě. Paní ministryně se kontroly zúčastnila s doprovodem,“ sdělil Kolibač a s dalšími dotazy redakci odkázal na ministerstvo.

To Deníku N odepsalo, že Stropnický se

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Sněmovní volby

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější