Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Děsivý nález u Petrohradu: novináři objevili soukromou věznici s krematoriem

Jak zabránit recidivě? Ilustrační foto: Adobe Stock
Jak zabránit recidivě? Ilustrační foto: Adobe Stock

Vězni si měli myslet, že jsou v běžné vyšetřovací vazbě. Ale byli v rukou zločinců. Kam zmizeli vězni nebo jejich těla? Policie zatím neví.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Všechno začalo jedním telefonátem všímavého občana. Zajímavé na něm bylo, že nemluvil čistě rusky. „Pochopili jsme, že hovoří o něčem, co se nachází pod zemí,“ vysvětluje investigativní petrohradský novinář Viktor Smirnov z portálu 47news. A rozjel se na místo, kde podle informátora mělo být něco velmi zajímavého. A bylo.

Novinář Viktor Smirnov byl prvním civilistou, který vstoupil do podzemní věznice a napsal o tom reportáž. Zdroj: The Insider, YouTube

Vchod do podzemí byl pečlivě zamaskován. Vlastně vypadal jako obyčejná, stará garážová vrata. Také proto dlouho unikal pozornosti.

Za vraty pak samotný vstup do podzemí zakrývala ještě těžká betonová deska. Zvednout ji šlo jen s pomocí hydraulického zařízení, rovněž pečlivě zamaskovaného.

Když ale novináři z petrohradského serveru 47news nakonec přece jen pronikli dovnitř, pochopili, že objevili

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Rusko

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější