Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Kardinálův spolupracovník krajským lídrem SPD? Signál, že se chce strana kultivovat, tvrdí Dukův poradce

Kandidátku SPD v Praze má vést spolupracovník kardinála Dominika Duky. Foto: ČTK
Kandidátku SPD v Praze má vést spolupracovník kardinála Dominika Duky. Foto: ČTK

Lídrem kandidátky hnutí SPD v hlavním městě má být Josef Nerušil, který pracuje na Arcibiskupství pražském. „Já se domnívám, že si pan kardinál myslí, že je SPD voličsky velmi zajímavá. I když současná reprezentace SPD je lidsky málo přijatelná,“ říká k tomu mediální poradce Dominika Duky Štěpán Romuald Rob.

Informaci o kandidatuře kardinálova spolupracovníka přinesl server Seznam Zprávy s odkazem na několik anonymních zdrojů z SPD. Sám Nerušil, který má v arcibiskupství na starosti elektronická média či analýzu Dukova mediálního obrazu, ji nevyvrátil. Situaci nechtěl blíže komentovat ani pro Deník N – přímým odpovědím se vyhýbal, pouze objasnil své postoje vůči SPD.

„Je jakýmsi interním tajemstvím, že křesťané stále méně vnímají jako obhájce svých hodnot lidoveckou stranu a stále častěji hledají alternativu, nejčastěji v podobě SPD,“ tvrdí Nerušil, člen Rady Českého rozhlasu a někdejší dlouholetý spolupracovník Milana Badala, který téměř dvacet let působil jako Dukův osobní tajemník.

Deník N chtěl s dotazy oslovit také kardinála, je však na dovolené a s médii nekomunikuje. Podle Dukova mediálního poradce a blízkého spolupracovníka Štěpána Romualda Roba některá témata, která SPD prezentuje, kardinálovi konvenují.

Mluvil Josef Nerušil s panem kardinálem o tom, že plánuje kandidovat za SPD?

Nevím o tom, dozvěděl jsem se to také z médií. Ale nepochybuji

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Náboženství

Praha

Rozhovory

Sněmovní volby

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější