Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

BIS v kauze ruského ovlivňování voleb ukázala na Bystroně z německé AfD.

Pandemický školní rok skončil, zapomeňte

Ilustrační foto. Foto: David Taneček, ČTK
Ilustrační foto. Foto: David Taneček, ČTK

Komentář Jany Ustohalové: Podlehnout pocitu, že už je pandemie konečně za námi a můžeme se vrátit do starých kolejí, by byla největší chyba, protože podobnou příležitost ke změně dlouho nedostaneme. Už teď ale vidíme, že jako jinde ve společnosti bude z velké části tahle šance promarněná zřejmě i ve školství.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Ba co víc – z následků špatných rozhodnutí vlády ve spojení s čistě technicistním pojetím vzdělání ze strany ministerstva školství se budeme vzpamatovávat déle než ze samotné pandemie covidu-19.

Ukázalo se, že ministerstvo školství je ministerstvem škol, částečně ministerstvem učitelů, ale vůbec ne žáků a rodičů.

Úředníci a politici totiž znali jen dvě možnosti – buď úplně zavřené, nebo otevřené školy, nic mezi tím. Tak se stalo, že v Česku byly zavřené nejdéle v Evropě, zatímco se ministr Robert Plaga dohadoval s opozičními poslanci o technikáliích kolem rozvozu testů a respirátorů do škol.

Během pandemie se výuka téměř všude scvrkla jen na nalití znalostí do hlav dětí, a to ještě

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Covid-19

Názor

Školství

Školství po covidu

Česko, Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější