Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Můžete dostat dřívější termín očkování, slíbilo ministerstvo. Infolinky jsou ale obsazené a někde chybí vakcíny

Nechat se rychleji očkovat je obtížnější, než ministerstvo zdravotnictví slibovalo. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Nechat se rychleji očkovat je obtížnější, než ministerstvo zdravotnictví slibovalo. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Lidé mají možnost zejména kvůli dovoleným urychlit druhou dávku vakcíny. Změnu ale nelze provést online, zájemce musí volat na informační linku, která je většinou obsazená. Navíc se ukazuje, že některá očkovací centra stejně na dřívější termín nemají dostatek vakcín.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Ministerstvo zdravotnictví dalo lidem možnost změnit si datum očkování. Jedním ze zájemců je také Tomáš z Prahy, který by si rád přesunul vakcinaci na dřívější termín. Na informační linku 1221, kde by uchazečům o změnu data měli pomoci, se během dnešního dopoledne zkoušel dovolat celkem pětadvacetkrát.

„Když se to konečně podařilo, systém operátorovi hlásil, že termíny nelze načítat. Nakonec nám doporučil, abychom si zavolali přímo na očkovací místo v Městské poliklinice Praha. Tam nám ale řekli, že na dřívější termíny

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Covid-19

Očkování

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější